Riktig størrelse

Svømmeføtter

Svømmeføtter med helkappe er angitt i skostørrelse. Gå opp en størrelse hvis du skal bruke våtsokker i svømmefoten.

Svømmeføtter beregnet for våtsko eller tørrdrakter angis med mål på åpning. Dette må du sjekke. Bredden på våtsko og tørrdraktstøvler varierer mye.

Hetter

Hetter er som regel ganske fleksible, men jo tykkere de blir (7 mm. +), jo  viktigere er det at du finner akkurat din størrelse. Du kan ta som utgangspunkt at størrelse medium (M) er tilpasset hodeomkrets rundt pannen på 58 cm.

BCD / vest

Jakkevestene skal sitte godt. Men riktig størrelse er litt avhengig av hvilken type drakt du bruker. Komprimert neopren i enten tørrdrakt eller våtdrakt “bygger” mer enn skalldrakter. Hvis du står mellom to størrelser – gå opp. Hvis du er 180 cm. høy +/- noen cm. så er det størrelse ML du bør velge, hvis denne størrelsen er tilgjengelig i den aktuelle typen BCD. Denne ligger midt mellom M og L.

Våthansker og votter

Det er to egenskaper ved en våthanske eller vott du må vurdere. Tykkelse og størrelse. Våthanskene med fem fingre egner seg ikke for vinterdykking nesten uansett tykkelse. Dykker du om vinteren bør du bruke en trefingervott. Vanlig tykkelse på vott er 5 eller 7 mm. 7 mm. er å anbefale for vinterbruk. Vanlig tykkelse for hansker er 3 eller 5 mm.

Hvis du måler hånden fra side til side over festeknokene for fingrene pekefinger til lillefinger, så passer størrelse L til 9 cm. håndbredde.

Drakter og vamser

Drakter er noe av det aller vanskeligste å kjøpe på nett. Det er tilsvarende vanskelig å selge med en god følelse av å treffe riktig. Det er målene som er utfordrende. Det gjelder både våtdrakter og tørrdrakter. Derfor er det avgjørende å bruke godt med tid så målene blir korrekt. 

Vi har laget en egen melding for dette. Den finner du nedenfor. Send oss denne, og skriv inn hvilk(e) drakt(er) du vurderer. Fortell oss også kort om hva du skal bruke drakten til. Dette gir deg og oss de beste forutsetninger for å treffe riktig drakt og størrelse.

Omkrets over pannen. Brukes til valg av hettestørrelse.
Bruk helst europeisk størrelse ... 40, 41, 42 osv.
Handlekurv
Rull til toppen